Yaka Ve Koltuk Kesimi Anlatımı İle Tığ Motifli Yelek

Yaka ve koltuk kesimi ile detaylı olarak anlatacağım modeli kolayca yapabileceğiniz şekilde hazırladığım. Modeli aynı zamanda etol şal olarak da yapmayı düşünebilirsiniz. İnce iplerle çok zarif olacaktır ama istenirse kalın iple de yapılabilir.  

Hanımlar genelde bitmiş halini görmek istiyor ama modelin tasarımı bana ait olduğu için yeleğin bitmiş hali yok. Örgüye başlarken 5 zincir çekip halka yapıyoruz. 3 zincir çekip deliğin içine bir tane tırabzan yapın. Zincirle birlikte iki tane tırabzan elde etmiş olacağız. 8 zincir çekip aynı deliğe 2 tane daha tırabzan yapın. 

4 tane delik oluşana kadar bu şekilde örüp halkayı kapatıyoruz. 2 zincir çekip ilk deliğin içine 5 tane ikili tırabzan yapın. 3 zincir çekip aynı deliğe 5 tırabzan daha yapın. İlk sırada yaptığımız 2 tırabzanın arasına girip 4 tane tırabzan yapıp sonra ikinci tırabzanın arasına 4 tırabzan yapın. 

Böylece halka şeklinde bir görünüm elde edeceğiz. Hemen ara vermeden yan deliğe geçip 5 tane tırabzan yaparak devam ediyoruz. Motifleri eklerken 5 tırabzanın arasına çektiğimiz 3 zincir ile diğer motifin köşesine tutturacağız. 

Koltuk ve yaka kesimi için yarım model yapacağız. Yarım model için başlangıç aynı olacak. Sadece oluşturduğumuz 4 deliğin en sonuncusunu 5 zincirle yapıp motifi kapatacağız. Ayrıca ikinci sıraya geçince önce yaprak yerine tırabzanların üzerine yaptığımız halka bölümünü yapacağız.