Yalancı Selanik Örgüye Yeni Rakip

Yalancı selanik örgüsü kaşkol ve erkek örgüleri gibi yerlerde sıkça tercih edilmektedir. Paylaştığım model aynı görünüme sahip ve yapması çok kolay….

Tek yapmanız gereken verdiğim püf noktalarını takip etmek olacaktır. Modeli yaparken tekli sayılarla başlarsanız verdiğim püf noktalarını takip edebilirsiniz.

Piliseli görünümü ile lastik yerine tüm örgülerde kullanabilirsiniz. Özellikle kaşkol gibi çift taraflı lastik örgülerin tercih edildiği yerlerde kullanıma çok uygundur. 

Örgünün başlangıcı için önce mutlaka bir tane kenar ilmeğini örmeden alın. Sonraki iki ilmeği düz olarak örün. Sonrasını 2 ilmek ters örerek devam edin. Bu sırayı tamamen iki düz iki ters şeklinde örerek bitirin. 

Son biten iki ilmek düz yada ters olabilir. Ama bitiş ilmeği kesinlikle iki tane olmalıdır. Örgüyü çevirip bir tane kenar ilmeğini örmeden alın. Sonraki ilmek ters ise iki ilmek ters örerek başlayın. Eğer sonraki ilmek düz ise ilk iki ilmeği düz örerek başlayın. 

Sonrasını aynı ilk sırada olduğu gibi iki ters iki düz şeklinde örün. Sırayı bitirip örgüyü çevirince önce ilk ilmeği kenar ilmeği olarak örmeden alıp sonraki ilmeği iki tane örerek devam edin.

Tek dikkat etmeniz gereken örgüye tek sayılarla başlamak ve önce bir tane kenar ilmeğini alıp sonraki ilmekleri çiftli olarak örmek olacaktır.