Yan Çizgili Yazlık Örgü Modeli

Spread the love

Yazlık şal ve bluz gibi örgülere çok yakışan ajurlu bir model hazırladım. Kullandığım ipin çok ince olması nedeni ile tam yazlık bir örgü oldu.

Kullandığım ip ince olduğu için 3,5 numara şiş yeterli oldu. İpiniz kalınlaştıkça şişin de kalınlaşması gerekir. Modeli yaparken 4 ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz. İlmekleri şişe takıp önce kenar ilmeğini örmeden alın. 

Sonra iki ilmeği geliş yönünde düz örer gibi birlikte kesin. Sonra ipi iki defa şişe dolayın. İpi şişe doladıktan sonra iki ilmeği tersten girerek kesin. Sonraki iki ilmek geliş yönünde kesilecek. Geliş yönünde kesilen ilmekler den sonra mutlaka iki defa ipi şişe dolayın. 

İpi şişe doladıktan sonraki kestiğimiz ilmekleri tersten girerek kesmelisiniz. Örgünün başlangıcı ve sonu olduğu için modeli yarım olarak uyguluyoruz. İki taraflı olarak ilmek kestiğimiz için şişe iki defa ip doluyoruz. 

Arka tarafa geçince iki ilmeği ters örün. Çift dolanan ilmeklere gelince ilk ilmeği ters örün. İkinci ilmeği ise düz olarak örün. Bu sırada bütün ilmekler ters olarak örülecek. Sadece çift dolanan ilmeklere gelince ilki ters ikincisi düz olarak örülecek. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve iki ilmeği geliş yönünde düz örerek kesin. 

İpi çift dolayın ve sonraki iki ilmeği tersten girerek kesin. Sonraki iki ilmek geliş yönünde kesilecek ve iki defa ilmek artırılarak devam edilecek.