Yan Giden Tek İlmekli Örgü Modeli

Sevgili hanımlar turkuaz rengi ile gönülleri fetheden modelin yapımına geçmeden önce kullanılacağı yerler hakkında kısa bir bilgi verelim. Tüm bayan örgülerinde kullanılacağı gibi bluz,hırka ve yelek gibi örgülere daha çok yakışacaktır.

Önce kullanacağınızı yeri ayarlayıp ilmeklerini hazırlamalısınız. Örgünün başlangıcında önce bütün ilmekleri ön yüzde düz olarak ördüm. Örgünün ikinci sırasına geçince önce kenar ilmeğini alın ve sonraki iki ilmeği önce birlikte ters örüp ipi bir kez dolayın ve aynı ilmekleri bir kez daha ters örün. 

Dördüncü ilmeği örmek için ilk ilmeği ters örün. Sonra tekrar iki ilmeği birlikte ters örüp ipi dolayın ve ve bir daha ters örün. Böylece 3 ilmek elde etmiş olacağız. İlk ilmeği tek başına bir kez ters örüp dördüncü ilmeği elde etmiş olacağız. 

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve sonraki 4 ilmeğin sonundaki ilmeği diğerlerinin üzerinden atlatıp örmeden diğer şişe atlatın. Kalan 3 ilmeği birlikte düz örüp kesin. Sonraki 4 ilmeğe geçin ve sondaki ilmeği diğer üç ilmeğin üzerinden atlatın ve örmeden diğer şişe geçirin. Kalan 3 ilmeği keserek örüp sayıyı eski haline getirin.

Modelin arka tarafına geçin ve bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince bu defa bütün ilmekleri düz örün. Arka tarafa geçince modeli tekrarlıyoruz. Kenar ilmeklerini daima örmeden atlatıyoruz. 

Arka tarafta olduğumuz için ilmekleri ikişerli olarak birlikte kemse işlemi yaparak ters örüyoruz. İpi dolayıp aynı ilmekleri bir daha ters örüp ilk ilmeği ters örüp 4 tane ilmek elde edelim.