Yan Örülen Çizgili Patik Modeli

Eskiyi hatırlatan bir model olan çizgili nostaljik patik modelini hazırlaım sizlere. Herhangi bir kesme veya artırma işlemi yapmadan yan olarak örülmektedir. Ben siyah ve pembe patik ipi kullandım. 

3,5 numara şiş ile ördüm. 38-39 numara ayakları olan bayanlar için uygundur. 37 numara giyenler 3 numara şiş ile örerek daha küçük hale getirebilirler. Bitmiş hali yamuk ve değişik göründüğü halde ayağa giyince çok muntazam duruyor.

Patiği örmeye 20 ilmekle başladım. Siyah ip ile 2 sıra haroşa ördüm. Sonra pembe ipe geçtim. İlk 15 ilmeği pembe iple örüp ipi ön tarafa alarak on altıncı ilmeği örmeden diğer şişe atlattım. Sonra ipi arka tarafa alarak bu ilmeği tekrar diğer şişe geçirdim. Böylece burada delik oluşmaması için bağlamış oldum. Kalan ilmekleri örmeden geri döndüm. 

Her pembe iple ördüğüm bir sıra haroşanın arasına mutlaka siyah renk ile ilmeklerin tamamını örerek ara verdim. Pembe iple önce 15 ilmek sonra 10 ilmek en son olarak da 5 ilmek örüp geri döndüm. Sonra tekrar 10 ilmek ve 15 ilmek örerek döngüyü tamamladım. Uzun çubuklar 13 tane olunca 2 sıra haroşa örüp örgüyü bitirdim.