Yapımı Çok Kolay Örgü Modeli

Sevgili örgü severler çok çabuk bitmesini istediğiniz örgüleriniz varsa bu modeli mutlaka kullanmanızı öneririm. Yapımı çok kolay bir model oldu. Tüm bebek örgülerinde kullanabilirsiniz. Genel olarak çabuk biten örgüleri sevdiğinizi biliyorum. Bu örgü modeli de bunlardan bir tanesi.

Robadan başlanarak örülen bebek örgüleri içinde uygundur. Bu basit modeli yapmak için 3 ilmek ve katlarını hazırlayın. İki tane kenar ilmeği ilave etmeyi unutmayın.

İlk olarak lastik hazırlamalısınız. Sonra bütün ilmekleri ön tarafta düz olarak örün. Örgünün arkasında ilmekleri bu defa ters olarak örün. 2 sırayı tamamlayınca ön tarafta modeli kurun.

Önce kenar ilmeğini alıp sonraki 3 ilmeği ters örerek toplayın. İpi arkaya alıp aynı 3 ilmeği bu defa düz olarak toplayın. İpi ön tarafa alıp aynı 3 ilmeği tekrar ters olarak toplayın.

Bu şekilde 3 ilmeği tekrar 3 ilmek olacak şekilde örün. Ardaki 3 ilmeği düz örerek boşluk verin. Sonraki 3 ilmeği önce ters örün sonra düz örün ve sonra tekrar ters olarak örün.

Bu sırayı bu şekilde tamamlayınca örgünün arka tarafına geçin ve bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta ilmekleri düz örüp arka tarafta ters örerek tamamlayın.

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bu defa 3 ilmeği ters örüp modeli koyun. Bu sırada modeli kaydırmanız gerekecek. Aralardaki düz ilmeklerin olduğu yere modeli uygulayın.

Modelin olduğu yerdeki ilmekleri düz örerek ara boşluk verin. Her modelin arasında 3 sıra boşluk verin sonra modeli tekrarlayın. İsterseniz aradaki bu 3 sıra boşluğu artırabilirsiniz.