Yapımı Kolay Burgulu Halat Örgü Modeli

Yapımı kolay burgulu halat örgü modeli adını verdiğim anlatıma geliyor sıra… Modeli kaşkol şapka veya bebek örgüleri gibi yerlerde kullanabilirsiniz. Aslında hazırladığım modelleri istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Önemli olan modeli beğenip kullanmak istemenize bağlıdır. 

Model çiftli ilmeklerle yapılıyor. İlmekleri şişe takıp modeli hemen uygulamaya başlayın. Kenar ilmeğini aldım ve ikinci ilmeğin ara boşluğuna girip buradan yeni bir ilmek çıkarttım. Sonra arasına girdiğim iki ilmeği düz örer gibi kestim .Hiç ara vermeden aynı şekilde ikinci ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çıkarttım. Sonra bu iki ilmeği düz örerek kestim. 

Sonraki arka yüzde ise kenar ilmeğini aldım ve kendi arasında ikişerli olarak ayrılan ilmeklerin ilkini düz örüp ipi ön tarafa aldım ve ikincisini örmeden atlattım. Sonraki ilmek düz örülüp ipi ön tarafa alınacak ve bir ilmek örmeden atlanacak. 

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ipi bir defa şişe doluyoruz. Doladıktan sonraki ilk ilmeği düz örüp ikinci ilmeği ise ters örüyoruz. Baştaki doladığımız ilmeği ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp serbest bırakıyoruz. Tekrar ipi şişe bir defa dolayıp ilk ilmeği düz örün ve sonra bir tanede ters ilmek örüp doladığımız ilmeği iki ilmeğin üzerinden atlatın. 

Arka yüze geçince bütün ilmekleri ters örüyoruz. Ön yüzde ise aynı şekilde kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp iki ilmeği düz örerek devam ediyoruz. Anlattığım modelin bir benzeri olan kolay örgü modeli anlatımı da ilginizi çekecektir.