Yaprak Dökümü Tığ Şal Modeli

Yaprak dökümü adını verdiğim tığ örgü modelini görünce kafanız karışmasın. Bu model ince iplerle daha zarif ve kibar olacaktır. Angora iplerle bu modeli yapmayı deneyebilirsiniz.

Önce zincir çekip başlıyoruz. Başlangıca bir tane sıkı iğne yapın. 7 zincir çekip başlangıçtan itibaren sayıp beşinci zincire batıp bir tane ikili tırabzan yapın. 3 zincir daha çekip on birinci zincire batın.

Tekrar 7 zincir çekip beşinci zincire batarak buraya bir tane ikili tırabzan yapın. 3 zincir çekip on birinci zincire batın. Birinci sırada bu şekilde bir sıra model için delik oluşturun. Dönüşleri 8 zincir çekerek yapıyoruz. 

İpi üç defa dolayıp oluşturduğumuz deliğe batın ve buraya 3 defada çekilen bir tırabzan yapın ve son ilmeğini kapatmayın. Bir sonraki tırabzanı yaparken ipi çift dolayıp iki defada örün. Üçüncü tırabzanı yaparken ipi bir defa dolayın ve bir kerede örün.

Sonra ipi bir kez dolayın ve tırabzanı bir kerede kapatın bu şekilde 5 taneye tamamlayın. Son kalan ilmekleri ikişerli olmak üzere örerek yukarı doğru kapatın. 7 zincir çekip hem bir sonraki model için delik oluşturun hemde modeli kapatın.

7 zincirin beşincisine batıp buraya bir tane ikili tırabzan yapın. Sonra 3 zincir çekip deliklerin birleşim yerine batıyoruz. Bu şekilde yaprakları yaparak devam ediyoruz.