Yarım Saatte Başlayıp Giyilen Bot Patik

Havaların soğuması nedeni ile ayaklarınızı soğuktan koruyup sıcak tutacak patik yapımlarına yer vermeye devam ediyorum. Bugün yarım saatte başlayıp bitirdiğim kolay bot patik modeli anlatacağım.

Nako bonbon ip ve 5 numara şiş kullanarak ördüğüm patik hemen bitti. Patik kalın dokulu bir yapıya sahip olduğu için her ayağa rahatça olacaktır. Ayağınızı saran bot şeklindedir. 22 ilmeği şişe takalım ve örgüye başlayalım. Bir sıra bütün ilmekleri düz örerek tamamlayalım. Arka yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek artırın. Sonraki ilmekleri düz olarak örüp son ilmeği örmeden önce bir ilmek artırıp son ilmeği örelim. 

Ön yüze geçince bir sıra daha bütün ilmekleri düz örüp arka yüzde her iki kenarda ilmek artırmaya devam edelim. İki haroşa sırası yeşil renk ile örüp araya bir sıra beyaz haroşa sırası renk değişimi yaptım. 

İlmek sayısı yirmi ikiden kırk taneye çıkana kadar artırmaya devam edelim. Örgünün sayısı 40 tane olunca artırmayı bırakıp ilmekleri düz örmeye devam edelim. Patiğin boyu 18 santim olana kadar örmeye devam ediyoruz. Yeşil renkle ördüğüm kısımları ikişer sıra haroşa olarak örüyoruz ve bu yeşil kısımlar 10 tane oluncaya kadar ördüm ve ilmekleri keserek bitirdim.

Sonra örgünün ters tarafını ön tarafa gelecek şekilde örgüyü ikiye katlayın. Renk değişimi olduğu için arka tarafta çizgiler oluşmaktadır. Bu yüzden dikiş yaparken ters tarafını çevirip dikelim.

Örgüye başlangıç yerini ve artırmayı bitirdiğimiz yere kadar dikerek birleştirelim. Sonra topuk kısmını dikip bitirelim. Patiğin alt kısımında dikiş olmadığı için giyimi rahat olacaktır. Yapılış şeklini aynı şekilde uygulayıp modeli dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.