Dekorasyon,  Örgü,  Örgü Videoları

Yatak Örtüsü Battaniye ve Koltuk Örtüsü Yapılan Motif Tarifi

Elde olan ipleri değerlendirip battaniye ve koltuk örtüsü gibi örgüler yapabileceğiniz tığ işi motif tarifi ile birlikteyiz. Seyhan hanım bu tekniği kullanarak rengarenk ipleri birleştirip koltuk örtüsü hazırlamış.

Bu motifi kullanarak evinizin dekoruna katkıda bulunun yada yapacağınız örgüleri satarak ev bütçesine katkıda bulunun. Seyhan hanımın yaptığı koltuk örtüsünü sayfaya ekliyorum. Böylece bitmiş şekli size başka fikirler verecektir.

İster küçük motifleri birleştirin ister motifi büyütüp tek parça olarak örerek dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Değişik renklerle örülmüş resimlerine bakarak renklerin nasıl durduğu hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Kullanacağınız yere göre renklerini ayarlayın. Bebek battaniyesi için canlı renkleri seçerken koltuk örtüsü için pastel tonları seçebilirsiniz. İlk olarak beyaz renk ile 5 zincir çekerek başlıyoruz. Bir halka oluşturup 4 zincir çekin ve halkanın içine bir tırabzan yapın. Aralarına birer zincir çekip 8 delik oluşturup halkayı kapatın.

3 zincir çekip buraya 3 tane tırabzan yapın. Arasına 3 zincir çekip aynı yere 3 tırabzan daha yapın. Araya 2 zincir çekip bir delik atlayın ve ikinci deliğe aynı işlemi uygulayın. Bu sırada motifin köşelerini oluşturuyoruz. 

Sonraki sırada ip değiştirip köşeye batın ve buraya 3 tırabzan yapın. 3 zincir çekip aynı yere 3 tırabzan daha yapın. 2 zincir çekip ilk deliğe girin ve buraya bir tane üçlü tırabzan yapın. İpi çift dolayıp bir alt sıraya batın ve dörtlü tırabzan yapın.

Üst bölüme bir tane daha tırabzan yapın. Bu modelde esas olan boşluklara batınca ilk olarak bir tane üçlü tırabzan yapıp ikinci tırabzanı bir alt sıraya batarak yapın. Son tırabzanı tekrar üçlü tırabzan olarak yapın.