Yazlık Örgülerde Kullanabileceğiniz Model

Yazlık örgülerde kullanabileceğiniz güzel bir model tarifi ile karşınızdayım. Yazlık bir model olduğu için merserize ip tercih edebilirsiniz.

Modeli yapmak için 5 ilmek ve katları olarak ayarlamalısınız. Oldukça ajurlu bir görünümü olduğu için çok fazla kalın şiş kullanmayın. Benim hazırladığım küçük parça 3 numara şiş ile örüldü. İlk sırayı tamamen düz olarak bir sıra örün. İkinci sıraya geçince kenar ilmeğini alıp bir kez ipi dolayıp bir düz ilmek örün. 

Bir kez dolayıp bir ilmek daha düz örün. Bu şekilde aralarına bir kez dolayıp 5 ilmeği düz örün. Sonraki 5 ilmeği sadece düz olarak örün. Sırasıyla 5 ilmeği aralarında ip dolayarak örüp sonraki 5 ilmeği düz olarak öreceğiz. 

Sonraki sırada doladığımız ilmekleri serbest bırakıp ilmeklerin boyunu uzatacağız. Önce ipi çift dolayıp boyunu uzattığımız 5 ilmeği düz örer gibi  birlikte kesip tekrar ipi çift dolayın. Aradaki 5 ilmeği düz örüp aynı şekilde sonraki 5 ilmeğin boyunu uzatın. 

Boyu uzayan ilmekleri kesmeden önce çift dolayıp sonra kesin. Kestikten sonra tekrar çift dolayarak ilmek sayısını eski haline getirin. Sırayı tamamlayıp örgüyü çevirince bu defa daha önce düz ördüğümüz ilmeklerin arasında dolama yapacağız. Arlarında ip dolayarak boyunu uzattığımız ilmekleri bu defa sadece düz olarak öreceğiz. 

Bu şekilde modeli kaydırmış olacağız. Model 2 sıradan oluşmaktadır. Arka yüzde ilmeklerin arasına ilmek dolayarak boyunu uzatacağız. Ön yüzde bu ilmekleri toplayıp yanlarında artırma yapacağız.

Baharlık olmasını istediğiniz bayan bluz ve hırka gibi örgüler bu model ile çok güzel olacaktır. Model için kullandığım renk hem yaz için hemde bu model için çok uygun oldu.