Yazlık Örgülere Saten İp Çok Yakışıyor

Saten ipin dokusu nedeni ile parlak ve yumuşak bir örgü meydana geliyor. Kolayca örüp severek giyeceğiniz bir model hazırladım. Bayan ve bebek örgülerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

3 ve katlarını ayarlayıp önce ilmekleri şişe takın. İlk sırayı örmeye başlayın. Kenar ilmeğini alıp iki ilmek düz örün. Bir ilmek ters örün. 2 düz 1 ters şeklinde sırayı tamamlayın. Arka tarafta ilmekleri aynı şekilde örün. 

Tekrar ön sıraya geçince kenar ilmeğini alıp iki düz ilmeği birlikte kesin. Kesme işleminden sonra bir ilmek dolayıp bir ilmek ters örün. Önce iki düz ilmeği birlikte kesip sonra yerine bir ilmek artırın. Ters ilmeğe gelince aynen örün. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri düze çevirerek örün. 

Tekrar ön tarafa geçince modeli tekrarlayacağız. Kenar ilmeğini alıp iki ilmek düz bir ilmek ters olarak modeli kurun. Arka tarafta ilmekleri aynen olduğu gibi örün. Ön tarafa geçince iki tane olan düz ilmeği birlikte örerken kesin.

Kesilen ilmeğin yerine yeni bir ilmek artırıp ters ilmeği aynen örün. 4 sıradan oluşan bir model. Ajurlu görünümde olduğu için baharlık örgülere çok yakışacaktır.

Kullandığınız ipin rengi modelin görünümünü tamamen değiştirecektir. İki ayrı renk ile ördüğüm modelin resimleri size fikir verecektir.