Yazlık Şiş Örgülerde Alize Diva

Yazlık tığ örgülerde olduğu gibi şiş örgülerde de alize divayı kullanabilirsiniz. Genelde bu ip ile sürekli tığ örgü tercih edilmektedir. İzleyicilerimden gelen istek üzerine şiş örgü anlatmaya karar verdim.

Modelin hazırlanmasında 3,5 numara şiş kullandım. Bu kalınlık arttıkça iri delikleri olan bir model elde edersiniz. Örgüye başlarken önce kenar ilmeğini alıp bir düz bir ters ilmekle örmeye başlıyoruz. Sıra boyunca bu şekilde devam ediyoruz.

Arka tarafta ise kenar ilmeğinden sonraki iki ilmek ters örer gibi birlikte kesilerek örülecek. Hiç ara vermeden her iki ilmek ters şekilde örülüp kesilecek. 

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çıkartın. Sonra arasına girdiğiniz ilmeği düz örün. Sonraki ilmeğin ara boşluğuna girin ve buradan yeni bir ilmek çıkartın. 

Yeni bir ilmek çıkartınca ilmeğin kendini de düz olarak öreceğiz. Sırayı tamamlayıp sonraki sıraya başlayınca ilmekler kendi arasında ikişerli olarak ayrılmaktadır. Bu iki ilmeği düz örerek keseceğiz ve eksilen ilmeğin yerine hemen bir ilmek dolayıp yenisini artıracağız. 

İki ilmeği düz örerek kesin ve bir ilmek artırın. Sonraki sırada ise bu artırılan ilmekleri düz örüp yanındaki ilmekleri ters örerek örgünün ilk başlangıcına geri döneceğiz.