Yazlık Tığ Örgülerde Kullanılan Kartopu Organica

Isınan havalarla birlikte bu havalarda tercih edebileceğiniz tığ örgü modeli ile karşınızdayım. Kartopu organica ile hazırladığım modeli şal ve yelek yapımında kullanabilirsiniz.

Önce 10 ve katları olarak zincir çekin. Sonra modeli kurmaya başlıyoruz. Yelek yapmak isteyenler önce lastik yapabilirler. Beşinci zincire batıp buraya 7 adet üçlü tırabzan yapın. 

Beşinci zincire batıp buraya örgüyü sabitleyin. Tekrar beş zincir sayıp buraya batın ve 7 tane tırabzan yapın. İlk sırayı bu şekilde tamamlayın. İkinci sıraya geçince 4 zincir çekip örgüyü çevirin. İpi çift dolayıp zincirin dibine batıp buraya üç defada çektiğimiz tırabzanı yapın.

Son ilmeği kapatmadan tekrar ipi çift dolayın ve yanına batıp bir tırabzan daha yapın. Kalan son ilmekleri bir defada kapatıp 4 zincir çekin ve tırabzanın dibine batın. Yan yana 3 tane sıkı iğne yapın. 

4 zincir çekip ipi çift dolayın ve zincirin dibine batıp buraya bir tane tırabzan yapın. İpi çift dolayıp yanına bir tırabzan daha yapın. Son kalan ilmekleri birlikte kapatın.

Sırayı tamamlayıp diğer sıraya geçince önce 5 zincir çekip geri dönün ve zincirin dibine batıp buraya bir tane tırabzan yapın. 4 zincir çekip yaptığımız sıkı iğnelerin üzerine batıp buraya 3 tane tırabzan yapın. Tırabzanı yaparken ipi çift dolayarak örün.

Son kalan ilmekleri bir defada kapatıp 4 zincir çekin ve iki yaprağın ara boşluğuna bir tane tırabzan yapın. 3 zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha yapın. Bu sırada hem modeli tamamlayıp hemde yeni model için alt zemin oluşturuyoruz.