Yelek Ve Bebek Örgülerine Yakışan Halkalı Model

Bugün hem yelek hemde bebek örgülerine yakışan halkalı örgü modelini hazırladım. Bayan yeleklerinde ince angora iple çok şık oldu. 3 numara şişle ördüm. Merak edenler için lastik kısmında bağlamalı lastik modelini kullandım.

Model 4 ilmekle yapılıyor aralarda ikişer tane ters ilmekle beraber 6 ilmek ve katları hesaplanıp iki tane ilmek ilave edilecek. Aradaki ilmekleri istediğiniz sayıda ve şekilde değiştirebilirsiniz. İlk olarak 2 tane ters ilmek örüyoruz. Sonra 4 tane düz ilmek örüp tekrar 2 tane ters örerek devam ediyoruz. 

Arka yüze geçince 2 tane düz ilmeği örüp ipi şişe dolayıp bir tane ters örüyoruz. Her ters ilmeğin arasında mutlaka ipi şişe dolayıp ondan sonra örüyoruz. Burada dolamanın amacı ilmek sayısını artırmak değil ilmek boyunu uzatmak içindir. Son olarak ipi dolayıp aradaki 2 tane düz ilmeği örerek devam edelim.

Tekrar ön sıraya geçtiğimizde 2 tane ters ilmek örüp doladığımız ilmekleri serbest bırakıyoruz. Sonra bu dört ilmeğin ilk iki tanesini örmeden üç ve dördüncüsünü düz olarak örüyoruz. Sonra baştaki iki ilmeği ön taraftan diğer şişe aktarıp ipi bir defa şişe dolayın ve bu iki ilmeği düz örerek kesin.

Arka yüzde bütün ilmekleri olduğu gibi örüyoruz. Örgüyü arka yüzde aynen örüyoruz. Bir sıra ön yüzde bir sıra arka yüzde modeli tekrar kurmaya başlıyoruz. Düz ilmekleri aynen örüp ters ilmekleri örerken aralarda dolama yaparak sırayı tamamlıyoruz.