Yelek ve Bebek Örgüsünde Kullanacağınız Sıralı Bademler Modeli

Yelek ve bebek örgüsü olarak kullanabileceğiniz sıralı bademler örgü modelini nasıl yapacağınızı anlatacağım sizlere…. İlk bakışta model karışık gibi görünse de vereceğim püf noktaları ile çok kolay olduğunu göreceksiniz. 

5 ilmek ve katları hesaplanarak 2 tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz. Kıvrılan bir yapıya sahip olduğu için bu model de mutlaka lastik kullanmalısınız. Örmeye başlarken ilk olarak kenar ilmeğini örüp devamında 5 tane düz ilmek örün.

Bir tane ilmek dolayıp 5 ilmeği düz örer gibi kesin. Sonrasında hemen bir ilmek dolayın. 5 ilmek düz örüp bir dola 5 ilmek kes ve bir dola şeklinde örmeye devam edin. 

Arka yüzde bütün ilmekleri ters örerek devam edin. Tekrar ön yüze geçince başlangıçtaki 5 ilmeği kenar ilmeği ile birlikte düz örün. Bir dolayıp üç ilmeği düz örüp bir dolayarak 5 tane ilmeği düz örüp devam edin. Böylece keserek eksilttiğimiz ilmekleri böylece artırarak eski sayısına getirmiş olacağız. 

Sonrasında başlangıçtaki kenar ilmeğini alıp bir doluyoruz ve 5 ilmeği düz örer gibi kesiyoruz. Hemen sonrasında kestiğimiz ilmeklerin yerine bir tane daha ilmek artırıp sonrasındaki 5 ilmeği düz olarak örüyoruz.

Bir sonraki ön yüzde kenar ilmeğini alıp bir dola üç tane düz ör ve bir dola şeklinde kestiğimiz ilmeklerin yerine yenilerini artırmış olacağız.