Yelek ve Şal Yapımında Kullanılan Çiçek Sepeti Örgü Modeli

Alize angora gold ile tığ örgülerde kullanılan bir model hazırladım. Yapımı çok basit olduğu için çabucak örüleceğini düşünüyorum. Yelek veya şal yapmak isteyenlerin dikkatlice incelemesini tavsiye ediyorum.

3 numara tığ kullandım. Örgüye başlarken önce zincir çektim. Örgünün başlangıcını belli etmek için bir tane sıkı iğne yapın. 3 zincir çekip üçüncü zincire batıp bir tane üçlü tırabzan yapın.

Hemen yanına bir tırabzan daha yapın. 3 zincir çekip üçüncü zincire batarak sıkı iğne yapın. Aralarda 3 zincir çekerek yan yana iki tırabzan yapacağız. Sonraki sıraya geçince 4 zincir çekip örgüyü çevirin. 

2 tane olan tırabzanın ortasına batıp bir tane tırabzan yapın. Araya 1 zincir çekip aynı yere bir tırabzan yapın. Aralarına birer zincir çekip aynı yere 4 adet tırabzan yapın. 1 zincir çekip sonraki iki tırabzanın ortasına aynı şekilde aralarına birer zincir çekerek 4 tırabzan yapın. 

Sırayı tamamlayınca tekrar örgünün ilk başlangıcına geri döneceğiz. 3 zincir çekip 4 tane olan tırabzanların ortasına girip iki adet tırabzan yapın. 3 zincir çekip iki modelin arasına girip sıkı iğne ile tamamlayın. 

3 zincir çekip sonraki 4 tırabzanın ortasına girerek 2 tırabzan yapıyoruz. Çektiğimiz 3 zinciri aralara sıkı iğne ile tutturun. Bayan yelek ve şal yapımında kolay model arayanların beğenerek yapacağını düşünüyorum.