Yelek Yapımı İçin Buğday Başaklı Baklava Dilimleri Örgü Modeli

Yelek yapımı için buğday başaklı baklava dilimleri örgü modelini görmek ister misiniz? Bilinen bir modeli baklava dilimlerinin arasına yerleştirdim ve bambaşka bir model ortaya çıktı. Sadece yelek yapımında değil bebek örgülerine de kullanabilirsiniz. Daha önce paylaştığım bir yelek modeline çok benziyor.

Bu model diğer modele göre daha kolay yapılıyor. Hem ajurlu hemde buğday başakları modelini tek örnek içinde görebilirsiniz. 10 ilmek ve katları ile yapabilirsiniz. Modelin yapım mantığı v şeklinde  açılan ajurlar hazırlamaktır.

Açılan ajur modelinin içine buğday başağı modelini uyguluyoruz. Sonrasına kaydırarak ajur modelini tekrarlıyoruz. İlk olarak 4 ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği tersten girerek kesin. Bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün.

2 ilmeği düz örerek kesin. 5 ilmek düz örüp aynı şekilde modeli tekrarlayın. Model bitene kadar arka taraftan ters örülecek. Ön tarafta 3 ilmek düz örüp sonraki 2 ilmeği tersten girerek kesin. Bir ilmek artırıp 3 ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp 2 ilmeği kesin.

Tekrar ön tarafa geçince 2 ilmek düz örüp bir ilmek artırın. 5 ilmek düz örüp bir ilmek artırın. 2 ilmeği keserek devam edin. Sırayı tamamlayıp tekrar ön tarafa geçince ajur modelini tekrarlayın.

3 defa artırınca ajurlu bölüm tamamlanmış olacak. Sonraki sırada ajurlu bölümü kaydıracağız. Açılan ajurun tam ortasındaki ilmeğin 6 sıra altına batın ve bir ilmek çıkartın.

Her defasında bir üst sıraya batarak bir ilmek çıkartın. Son olarak ilmeğin kendini örün. İlk ilmeği atlatıp bırakın. Sırasıyla ilmekleri birer birere atlatıp bırakın. Tek ilmek kalınca model tamamlanmış olacak.