Yengemin Severek Ördüğü Model Tarifi

Şimdi hepinize yengemin sevdiği model tarifini anlatacağım. Model çiftli ilmeklerle yapılıyor. Nako elit baby ip ve 3,5 numara iple çalıştım modeli. Angora iplerle de çalışabileceğiniz bir örnek. Modelin aralarında ön yüzde düz arka yüzde ters olarak boşluklar var. Bu boşlukları istediğiniz kadar eksiltip artırabilirsiniz. 

İlk olarak kullanacağınız yere göre önce lastik yapmalısınız. Lastik olmadan bu modeli kullanamazsınız. Ben önce bütün ilmekleri düz olarak ördüm. Sonra arka yüzden hepsini bu defa ters olarak ördüm. Sonra ön yüze geçince ilmekleri biraz gevşek bırakarak bütün ilmekleri düz örün. Model arka yüzde kurulmaktadır. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çektim. Bu çektiğim ilmeği biraz uzun tuttum. Sonra arasına girdiğim bu iki ilmeği düz örer gibi kestim. Sonra tekrar ikinci ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çektim ve bu iki ilmeği düz örerek kestim. 

Sırayı tamamladıktan sonra ön tarafa geçiyoruz. İlmekler çiftli olarak kendiliğinden ayrılmaktadır. Kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartın. Sonra bu iki ilmeği düz örerek kesin. Aynı arka yüzde olduğu gibi ön yüzdede örmeye devam edin. Tekrar arka tarafa geçince bu defa çiftli görünen ilmeklerin ilkini düze çevirip ipi arkaya alın ve ikinci ilmeği örmeden alın. 

Bir ilmek düz örüp ikinci ilmeği örmeden atlatın. Böylece sırayı tamamlayın. Sonraki sırada bütün ilmekleri düz olarak örün. İlk baştaki işlemlere geri dönmüş olacaksınız. İki modelin ara boşluğunu arka taraftan ters ilmekler 5 sıra oluncaya kadar düz ördüm. Videodaki modeli örerken ise üç sıra ters ördüm. Boşluğu ne kadar yapacağınız tamamen size kalmış bir durum.