Yeni Bir Tasarım Model

Yeni ve farklı tasarımlara sizler için yer vermeye devam ediyoruz. İlk defa göreceğiniz bir model anlatımı yer alıyor. Saten iple yapılan bu modeli bayan ve bebek örgülerinde kullanabilirsiniz.

3 ilmek ve katlarını ayarlayıp ilmekleri şişe takın. İlk olarak modeli örmeye arka taraftan başlıyoruz. Önce 3 ilmek düz örerek başlayıp 3 ilmekle ters ile devam ediyoruz. 3 ters 3 düz olarak bütün sırayı tamamlayın.

Ön sıraya geçince ilmekleri aynen örün. Örgünün üçüncü ve arka sırasında ilmekleri aynen örün. Dördüncü sırada ön yüze geçince ters ilmekleri aynen örün. Düz ilmekleri örmeden önce ikinci ilmeğin üç alt sırasına batıp buradan bir ilmek uzatın.

Sonra 3 ilmeği düz örüp aynı yerden yeni bir ilmek daha çıkartın. Ters ilmekleri aynen örüp düz ilmeklere gelince aynı işlemi yapın. 

Arka tarafa geçince sonradan çıkardığımız ilmekleri örmeden atlayacağız. Düz ilmekleri aynen örüp ters ilmeklere gelince sonradan çıkardığımız ilmekleri ipi ön tarafa alarak örmeden diğer şişe alın.

Tekrar ön tarafa geçince ters ilmekleri aynen örüp düz ilmeklere gelince ilk iki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. 1 ilmek daha düz örüp sonraki iki ilmeği birlikte düz örer gibi keselim. Bu şekilde sırayı tamamlayıp arka sıraya geçince ilmekleri aynen örün. Düz ilmekleri aynen örün ters ilmeklere geçince biraz gevşek bırakın.

Ön tarafa geçince ters ilmekleri örüp bir dolayın ve düz ilmekleri tersten girerek birlikte düz örer gibi kesin ve tekrar bir ilmek dolayın. Sırayı bu şekilde tamamlayıp tekrar baştaki işlemlere geçin.