Yeni Lastik Başlangıç Tekniği

Yeni lastik başlangıç tekniğini kullanarak daha ilgi çekici örgüler yapabilirsiniz. Örgülerin başlangıç kısmının hazır gibi görünmesini istiyorsanız bu tekniği mutlaka kullanmalısınız. Aslında ilk ilmek atma şekli aynı bildiğimiz gibi yapılmaktadır. Sonraki sırada modele asıl şekli verilmektedir.

Bu başlangıç sadece ilmek atarken kullanılıyor. Bundan sonrası standart lastik ile devam edecek. Size fikir vermek için farklı kalınlıkta iplerle bu başlangıç modelini çalıştım. Kullandığınız ip ve şiş kalınlaştıkça başlangıç bölümü daha gösterişli oluyor.

Bu başlangıcı kullanmayı düşünürseniz başlayacağınız ilmek sayısının yarısını normal ilmek atma tekniği ile hazırlamalısınız. Örgünün tek püf noktası kullanacağınız ilmek sayısının yarısını önce şişe takın. Sonra örmeye başlıyoruz.

Önce ilk ilmeği düz olarak örün. Sonra şişi örgünün altından geçirip parmağımızdaki ipi şişe geçirip tekrar örgünün altından geçirerek örgünün üstüne çıkartın sonra ilmeği şişe takın. Bir ilmek şişteki ilmeği düz örüp sonra şişi örgünün altından geçirip yeni bir ilmek alıp şişe takın.

Sırasıyla bir ilmek şişten örüp bir ilme örgünün altından girerek yeni ilmek çıkartmamız gerekiyor. Bu şekilde ilmek sayısını iki katına çıkartmış oluyoruz. İstenilen sayıya gelince örgüyü çevirip bütün ilmekleri düz olarak sıra boyunca örün.

Tekrar örgüyü çevirince kenar ilmeğinden sonraki ilmeği düz örerek başlayın. İlmek takma işleminden sonraki ilk sırayı düz olarak tamamladıktan sonra örgünün arka tarafında düz ilmekle başlayıp bir ters bir düz şeklinde lastik olarak tamamlayın. Bundan sonrasını aynı lastik örer gibi tamamlayarak devam edin.