Yeni Model İsteyenler İpek Yolu Modeli Anlatımına Buyursunlar!

Havaların soğuması ile birlikte hanımlar örgü sezonun açtılar. Yeni model isteyenler ipek yolu modeli anlatımını sakın kaçırmasınlar. Model 3 ilmekle yapılmaktadır. İki tane kenar ilmeği ekleyerek örgüye başlayabilirsiniz. Genellikle hazırladığım modeller için ince iple yapılabilir mi? Şeklinde sorular geliyor. Bu sorulara cevaben hem kalın hemde ince iple modeli çalıştım.

Bu modeli lastik olmadan yapabilirsiniz. Lastik üzerine yapmak isteyenler önce arka yüzden bütün ilmekleri ters örerek modele başlayabilirsiniz. Bu modeli bebek örgüleri ve etol, bere gibi yerlerde kullanabilirsiniz. İlk olarak ilmekleri şişe takıp örgüye başlıyoruz. İlk sırayı arka yüzden tamamen ters olarak örün.

Ön yüze geçince ilk kenar ilmeğini örmeden alıyoruz. Sonra ilmeği şişe önden arkaya doğru olacak şekilde dolayıp sonraki ilmeği örmeden diğer şişe alın. Sonraki iki ilmeği düz olarak örün. Sonra tekrar ipi şişe dolayıp bir ilmeği örmeden alalım. Sonraki iki ilmek tekrar düz olarak örülecek. Modeli arka yüzde aynı şekilde kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örün. Bir önceki örmeden atlanan ilmeği tekrar örmeden atlayın.

Ön yüzde bu defa kenar ilmeğini alıp üstüne ip dolanan ilmekle beraber yanındaki iki ilmeği de birlikte düz örer gibi kesin. İpi bir kez dolayıp ilk üç ilmeği bir kez daha düz örün. Böylece 3 yeni ilmek elde edeceğiz. Sonra tekrar üzerine ip doladığımız ilmekle yanındaki iki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. İpi şişe dolayıp ilk üç ilmeği tekrar düz örün.

Sonra arka yüzden bütün ilmekleri ters örerek ilk baştaki işlemleri tekrarlayın. Hem şık hemde kolay bir model için sıralı tığ oya modeli yapımına mutlaka bakmalısınız.