Yeni Modelimi İzle ve Gör

Spread the love

Bebek ve bayan örgüleri dahil istediğiniz yere yakışan yeni modelimi izleyin ve fikrinizi söyleyin. Ben orta kalınlıkta zincirli ip ve 3,5 numara şiş kullanarak hazırladım. İnce ve kalın her ipe yakışacak bir model oldu. 

Modelimi çiftli ilmeklerle hazırladım. Bu bilgileri her defasında veriyorum çünkü gelen sorular arasında nasıl ip ve şiş kullandığım merak ediliyor. Bu yüzden her modelimde bu bilgileri vermeye özen gösteriyorum. Model lastik olmadan örülebileceği için boyunluk veya şal gibi yerlere de uyacaktır. 

Modeli örmeye başlarken kenar ilmeğini örmeden alıyorum. İkinci ilmeğin yanından yeni bir ilmek çıkartıyoruz ve bu iki ilmeğin ilkini tekrar düz olarak örüyoruz. İpi bir defa dolayıp ikinci ilmeğin yanından yeni bir ilmek çekin ve ilk ilmeği düz örüp bu ilmekleri bırakın. 

Arka sıraya geçince kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örün ve üçüncü ilmeği ipi öne alarak örmeden atlatın. İlmekler kendi arasında ikişerli olarak ayrılacaktır. Bu iki ilmeğin birincisi düz örülürken ikincisi ise ip öne alınarak örmeden atlanacak. 

Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp örmeden atlanan ilmeği tekrar örmeden atlatın. Sonraki iki ilmeği ters örüp atlattığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Tekrar aynı şekilde bir ilmeği örmeden diğer şişe geçirin ve sonraki iki ilmeği ters örün. Atlattığınız ilmeği ördüğünüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. 

Bütün ilmekleri arka yüzden tamamen ters örüp modeli bitirin. Sonra aynı işlemleri tekrarlayarak modeli örmeye devam edin. Bebek örgü modeli olarak kullanmayı düşünebileceğiniz bir model paylaştım ve anlatımını yaptım.