Yeni Tasarım Bülbül Yuvası Üçgen Şal Modeli

Üçgen şal olarak hazırladığım bülbül yuvası örgü modeli ismini verdiğim yeni tasarım çok şık bir örnek anlatacağım. İnce ipleri 6 numara tığ ile orta kalınlıkta ipleri de 3 numara tığ ile yapabilirsiniz. Modeli angora ip ile ördüm. Kenar kısımları için bana ait bir modeli koydum. Kenar modelinin yerine isterseniz saçak veya başka bir örnek kullanabilirsiniz.

Başlangıç için 5 zincir çekip kapatarak bir halka oluşturuyoruz. 3 zincir çekip bu halkanın içine bir tane üçlü tırabzan yapın. Zincirle birlikte 2 tane tırabzan olacak. 2 zincir çekip 2 tane üçlü tırabzan yapın. 2 zincir çekip üçüncü defa 2 tane üçlü tırabzan yapın. 

İkinci sırada bir zincir çekip geri dönün ve ilk deliğe batıp örgüyü bağlayın. 3 zincir çekip bir tane tırabzan yapın. 3 zincir çekip son deliğe 2 tırabzan bir delik ve 2 tırabzan yapın. Bundan sonrasında iki kenarda bu şekilde tırabzanlar devam edecek. 

Sonraki sırada kenar modelini yapıp 3 zincir çekiyoruz ve ortadaki deliğe bir tırabzan yapıyoruz. Araya 3 zincir çekip aynı deliğe bir tırabzan daha yapıyoruz. 3 zincir çekip kenarı yapıyoruz. 

Üst sıraya geçince kenardan sonra 3 zincir çekip alt sırada yaptığımız tırabzanların üzerine toplamda 8 tane tırabzan yapıyoruz ve 3 zincir çekip kenarı yapıyoruz. Sonraki sırada 3 zincir çekip ilk deliğe aralarına 3 zincir çekerek 2 tırabzan yapıyoruz. Böylece yeni model için zemin hazırlıyoruz. 

3 zincir çekip bir alt sırada yaptığımız modelin orta kısmına 4 tırabzan yapıyoruz. Model her sırada bir tane artarak devam ediyor. Her model 2 sırada tamamlanıyor. Bir modelin tamamlandığı sırada diğer modelin başlangıcı için zemin hazırlanıyor. Özellikle çeyiz için model arayanların favorisi olacağını düşünüyorum.