Yepyeni Örgüler İçin Dağ Çiçeği Örgü Modeli

Yepyeni bir model anlatımı ile sizlerle birlikteyiz. Yeni modele dağ çiçeği örgü modeli adını verdim. Boyutlu ve ajurlu bir örnek olduğu için yazlık örgülere çok uygun olacaktır.

İnce şişle bu delikler daha küçük olacaktır. Yazlık bayan örgülerinde özellikle etol şal yapımında kullanmanızı öneririm. Örgünün başlangıcında lastik olmamasına rağmen kıvrılmadı.

Ama isterseniz lastik üzerine modeli kurabilirsiniz. Modeli yapmak için 3 ilmek ve katlarını ayarlayın. İsterseniz 2 tane kenar ilmeği kullanın.

Ben ilmekleri hazırlayıp hemen modele başladım. Kenar ilmeğini alın ve sonraki üç ilmeği düz örerek toplayın. İpi şişe dolayıp aynı ilmekleri tekrar düz olarak örün.

Hiç ara vermeden 3 ilmeği düz örerek toplayın ve bir ilmek dolayıp ilmekleri bir kez daha düz örün. Sıra boyunca bu şekilde örerek toplayın. Örgünün ön tarafını tamamlayıp arka tarafa geçin.

Önce kenar ilmeğini alıp üçerli görünen ilmeklerin iki tanesini tersten girerek toplayın. İpi arkaya alıp bir ilmek örmeden atlatın. Hemen sonrasında bir ilmek dolayarak artırın.

Sonraki üç ilmeğe geçince ilk iki ilmeği tersten girerek kesin. İpi arkaya alıp bir ilmek örmeden atlayın ve bir ilmek dolayarak artırın. Örgünün sonunda dolayarak artırdıktan sonra kenar ilmeğini örerek bitirin.

Tekrara ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve üç ilmeği düz örerek toplayın. Bir kez ipi dolayıp bir daha örerek aynı ilk başlangıçta olduğu gibi devam edin.