Yeşil ve Turuncunun Zıtlığından Doğan Model

Değişik tonlarda iki renkli örgü denemeleri yaparak nasıl durduğunu görmenizi istiyorum. Turuncu ve yeşil tonlarını kullanarak aynı kalınlıkta ama farklı yapıda ip kullandım.

Bebek örgülerine çok yakışacak yeni bir model anlatımını sizler için yaptım. Önce yeşil iple başladım ve bir sıra düz bir sıra ters ördüm. Ön sırada renk değiştirip turuncu ipe geçtim.

Kenar ilmeğini örüp bir dolayın ve sonraki iki ilmeği ters örer gibi kesin. Bir dolayıp iki ilmeği ters örer gibi kesin. Ters örer gibi kesince renk değişimi yüzünden çizgili bir görünümü olacak.

Arka yüze geçince artırılan ilmekler düz olarak örülecek sonraki ilmek ters olarak örülecek. Bir ters bir düz şeklinde bütün ilmekleri öreceğiz. Ön sıraya geçince tekrar renk değiştirip yeşil renge geçtim. 

İlmekleri ön yüzde düz arka yüzde ters olarak öreceğiz. her renk 2 sıradan oluşmaktadır. Yeşil renkli ipi örerken sadece ön yüzde düz arka yüzde ters olarak öreceğiz. Turuncu ipe geçince kenar ilmeği düz örülüp sonra bir ilmek artırılıp iki ilmek ters örer gibi keseceğiz.