Yonca Yaprakları Tığ Örgü Tarifi

Tığ örgü sevenlerin beğenilerine sunduğum yonca yaprakları örgü modeli anlatımına başlıyorum. İnce iple yaptığım bu modeli şal yapmak için model arayanlar inceleyebilirler.

4 zincir daha çekip ipi çift doladım ve zincirin dibine batıp bir ilmek çıkartın. Üç defada örün ve son ilmeği kapatmayın. İpi çift dolayın ve aynı yere batıp bir ilmek çıkartın. İlmeği 3 defada örün ve kalan son üç ilmeği bir kerede kapatın.

5 zincir çekip ilk zincire batın ve ipi çift dolayıp buraya da bir tırabzan yapın. İpi tekrar çift dolayın ve aynı yere bir tırabzan yapın. Zincirle birlikte son kalan üç ilmeği birlikte kapatın ve yedinci zincire batın. 

9 zincir çekip yedinci zincire batın ve bir delik oluşturun. 4 zincir çekip deliğin dibine batıp aynı şekilde çiftli yaparak oluşturun. Bundan sonra 9 zincirle bir delik oluşturun. Örgünün bitimini yaprakla yapın. 

6 zincir çekip örgüyü çevirin. 4 zincir daha çekip ipi çift dolayın ve bir yaprak yapın. Önceki sırada bulunan çiftli yaprağın birleşim yerine batın. 4 zincir çekip ipi çift dolayın ve aynı birleşim yerine batıp bir yaprak daha yapın. Böylece yaprak sayısını 4 taneye çıkartın.  

2 zincir çekip alt sırada bulunan deliğin üçüncü zincirine batın. Buraya yan yana 5 tane üçlü tırabzan yapın. Önce iki zincir çekip elinizle tutun ve 5 zincir daha çekip ipi çift dolayın ve buraya bir tane yaprak yapın. Bu yaprağı diğer yaprakların birleşim yerine batıp tutturun.