Yuvarlak Dilimli Örgü Başlangıcı

Örgü başlangıcı olarak kullanılan yuvarlak dilimli örgü modelini kullanmanızı öneririm. Dikkat çeken örgüler için farklı tarzlarda örgü başlangıcı kullanabilirsiniz. Hem kıvrımlı hemde pileli görünümü nedeni ile tercih edebilirsiniz.

Özellikle kol ucu için bu modeli kullanabilirsiniz. Bu başlangıcı kullanınca üst tarafını düz olarak devam edebilirsiniz. Böylece örgünün başlangıcı daha belirgin bir hale gelecektir. 

Örgünün başlangıcında kullanılan her dilim için 12 ilmek kullanılıyor. Her modelin arasında 3 tane düz ilmek kullanılıyor. 15 ve katlarını hesaplayıp +3 ilmek ilave etmelisiniz. 

İlmekleri şişe takıp modelin arkasından bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düz örün. Arka tarafta ise ilmekleri ters örüp 3 sıraya tamamlayın. Ön tarafa geçince ilk 3 ilmeği düz örün.

Sonraki 12 ilmeği çift dolayarak ters örün. Arada 3 ilmeği düz örün. Tekrar 12 ilmeği çift dolayıp ters olarak örün. Sıra boyunca arada 3 ilmek düz örüp 12 ilmeği çift dolayarak ters örün. 

Modelin arka tarafına geçince ilk 3 ilmeği ters örün. Çift doladığımız 3 ilmeği serbest bırakıp ilmeklerin boyunu uzatın. Sonra bu 3 ilmeği ters örerek kesin. Tekrar 3 ilmeğin boyunu uzatıp ters örerek kesin. Çift dolanan 12 ilmeği üçerli olarak serbest bırakın. Sonra ters örerek kesin. 

Modelin ön tarafına geçince bütün ilmekleri düz ördüm. Böylece 12 tane olan ilmekler 8 taneye düşmüş olacak. Eksilen ilmekler nedeni ile model kıvrımlı bir görünüme kavuşacak.