Havlu,  Örgü Videoları,  Oya Dantel

Zarif Bir Tığ İşi Havlu Kenarı Modeli

Zarif tığ işi havlu kenarı modeli ile çarşaf veya pike kenarı dantelleri de yapabilirsiniz.  Öncelikle kısa bir bilgi vermek istiyorum. Bu model önce kemer yapılıp sonra üzeri devam edilen bir örnektir. Bu yüzden yapacağınız yerin ölçüsünü almalısınız. 46 santim havlu için 61 adet tırabzanlı kemer yapmalısınız.   

Kemer kısmı için 2 zincir çekip bir tırabzan yapın. Sonra tekrar 2 zincir çekip bir tırabzan daha yapın. Böylece iki adet delik elde edeceksiniz. Kemer kısmının iki kenarında iki delik orta kısmında ise 10 adet tırabzan olacak. Bu 10 adet tırabzanlı bölüm 61 tane oluncaya kadar devam edin.   

Sonra ördüğünüz bu kemeri yan çevirip üzerine modeli kuracaksınız. İlk deliğe batın ve renkli ip ile 3 tane tırabzan yapın. Araya zincir çekip tekrar aynı deliğe 3 tırabzan daha yapın ve 10 zincir çekin. 3 tane delik atlayıp dördüncü deliğe girin ve buraya da aynı şekilde 3 tırabzan yapıp zincir çekin ve aynı deliğe 3 tırabzan daha yapın. Sonra tekrar beyaz ipe geçin ve bir önceki sırada çektiğiniz zincirin üzerine 7 tane tırabzan yapın. Araya 3 zincir çekip aynı deliğe 7 tırabzan daha yapın.    

Sonra alt kısımdaki 3 tane yaptığımız tırabzanın tepesine başını almadan batıp tutturun. Sonra diğer deliğe atlayıp aynı işlemleri tekrarlayın. Sonra tekrar renkli ipe geçin ve dağ şeklini vermek için 3 taneye düşürün. Derya hanımın akıcı anlatımı ile bu zarif modeli çeyizlerin izde ihtiyacınız olan yerlerde kullanabilirsiniz.