Zikzaklı Tığ Örgü Modelini Alize Diva ile Yaptım

Spread the love

Yazlık ve baharlık örgü denince ilk akla gelen ajurlu olması ve kullanılan ip gelmektedir. Kullanılan ip angora olursa sizi yakar o yüzden modeli alize diva ile hazırladım.

Etol şal veya yelek gibi örgülerde önce zinciri 14 ve katları olarak ayarlayın. Sonraki sırayı her zincire bir kez batarak ikili tırabzan olarak tamamlayın. İkinci sırada tırabzanların üzerine delikler oluşturacağız.

İlk olarak 3 zincir çekin üçüncü tırabzana batın. 3 zincir çekip üçüncü tırabzana batın. 3 zincir çekip hemen yanındaki tırabzana batın. Tekrar 3 zincir çekip yanındaki tırabzana batın. Buralara birer tane üçlü tırabzan yapın. 3 zincir çekip üçüncü tırabzana batarak toplamda 5 tane tırabzan oluşturun. 

Hiç zincir çekemeden 6 tırabzan sayıp batın ve ikinci modele başlayın. Her model 5 tırabzan dan oluşmaktadır. Örgünün bitiminde en son tırabzanın ara boşluğuna batıp buraya bir tane tırabzan yapın ve sırayı bitirin. 

Tekrar tırabzanlı sıraya geçiyoruz. 3 zincir çekip ilk deliğe girin ve buraya 3 tane ikili tırabzan yapın. Ara vermeden yandaki deliğe geçin ve buraya 4 tane tırabzan yapın. Yan deliğe girip 4 tırabzan daha yapın. Son deliğe girip buraya 3 tırabzan yapın. Sürekli aynı şekilde devam eden örgü delikleri oluşturduğumuz sırada şeklini almaktadır.