Zincirli Fiyonk Tığ Örgü Modeli

Spread the love

Birkaç gün boyunca baharlık tığ örgü modeli anlatımlarına yer vereceğim. Sizlere zincirli fiyonk örgü modelini nasıl yaptığımı anlatacağım. Baharlık merserize bir örgü olmasını istiyorsanız alize diva yı seçebilirsiniz. Kışlık örgülerde ise angora ipleri seçebilirsiniz. Her iki iple de modeli çalıştım ve resimlerini paylaştım.

İlk olarak 6 ve katları ile yeterli ölçüde zincir çekmeliyiz. Sonra bir zincir çekip sıkı iğne yapın. Sonra 5 zincir çekip altıncı zincire batarak sabitleyin. Bu sıra 5 zincir çekilip altıncı zincire girilerek tamamlanacak. 

Örgüyü çevirip bir zincir çekin ve başlangıç noktasına bir tane sıkı iğne yaparak örgünün başlangıç yerini belli edin. 7 zincir çekip daha önceki sırada battığımız yerlere batarak bir sıra delik oluşturun.

Örgüyü çevirip bir zincir çekerek sıkı iğne yapın. Aynı şekilde 7 zincir çekerek önceki batılan yerlere batıp sırayı tamamlayın. Üçüncü defa 7 zincirle bir sıra delik oluşturun. Başlangıçtan itibaren toplamda 5 sıra zincir olunca sırayı bitiriyoruz.

Altıncı sıraya geçince 3 zincir çekip 7 zincirle oluşturduğumuz 3 sıra zincirin altından girip bu zincirleri toplayarak sıkı iğne yapın. Aralarda 5 zincir çekip sonraki 3 sıra zinciri toplayarak devam edin. 

Sonraki sırada örgünün iki kenarına yarım model yapacağız. Böylece modeli kaydırmış olacağız. Başlangıçta 3 zincir çekip bir önceki girdiğimiz yere tekrar girerek örüyoruz.

Arlara 7 zincir çekerek bir sıra delik oluşturun. Örgüyü çevirip 7 zincir çekerek bir sıra daha oluşturun. 7 zincir çektiğimiz sıra 3 tane olunca bir sonraki sırada bu zincirleri topluyoruz. Her defasında bu şekilde modeli kaydırıyoruz.